O nas

Smo družba z več kot 20-letno tradicijo. V ekipi smo arhitekti z izkušnjami z različnih področij arhitekturnega načrtovanja in oblikovanja svetlobe: od zahtevnih poslovnih in industrijskih objektov, individualne stanovanjske gradnje in notranje opreme. Ukvarjamo se z avtorskimi projekti arhitekturnih in svetlobnih rešitev. Poleg tega smo tudi ekskluzivni zastopniki vrhunskih blagovnih znamk svetil, kopalniške opreme in pohištva, kar pomeni, da jih ni moč dobiti nikjer drugje v Sloveniji!

Vemo, da želite najboljše rešitve s področja arhitekturnega načrtovanja in oblikovanja svetlobe. Naša skupina profesionalnih sodelavcev se tega dobro zaveda. Spoznajte nas in stopite v stik z nami.

Bojan Lebar
Email icon

Diplomiral je na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo leta 1992. V letih 1992 in 1993 je delal v arhitekturnem biroju Neumann+Partner na Dunaju. Izkušnjo s področja arhitekturnega projektiranja je nato prenesel v svojo arhitekturno prakso in leta 1994 postal samostojni ustvarjalec na področju arhitekturnega projektiranja.

Leta 2000 je ustanovil podjetje Moderna z namenom združiti področje projektiranja s trgovsko dejavnostjo zastopanja vrhunskih tujih blagovnih znamk s področja notranje opreme. Danes je Moderna blagovna znamka, ki zajema celostno arhitekturno in trgovsko ponudbo, Bojan pa njen vodilni arhitekt.

Nagrade
ZLATI SVINČNIK 2006, (podeljuje Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije), Poslovni objekt Kema Puconci

ARHIKULT 2021, 2. nagrada (podeljuje Zavod za promocijo arhitekture) za sklop realizacij industrijskih objektov Xal, Ipros in Medicop

BIG SEE Architecture Award 2021 Winner (podeljuje Zavod BIG), Poslovno-proizvodni objekt Medicop

ICONIC AWARDS 2022 Innovative architecture Selection (podeljuje Nemška zbornica za oblikovanje) za Poslovno-proizvodni objekt Medicop

Razstave
11 x ena hiša, Galerija Dessa, marec 2012

Redni prispevki na preglednih razstavah Društva arhitektov Ljubljana in Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije

Objave v strokovnih revijah
Outsider, Oris, Hiše, H.O.M.E.

»Industrija zahteva prilagodljivo arhitekturo« intervju v reviji Hiše, št. 120, Maj 2021

»Prvi vtis« članek v reviji Outsider, št. 25, Zima 2021

Publikacija

Moderna arhitektura – Industrijske stavbe, April 2021

 

Bojan Lebar
Email icon

Leta 2010 je diplomiral na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani in leta 2011 postal magister inženir arhitekture.

Med študijem se je izobraževal tudi v tujini (Oxford Brookes University, delavnica gradnje z lesom na Norveškem, delavnica suhe gradnje s kamnom na Irskem). Od leta 2008 je sodeloval z različnimi arhitekturnimi biroji in arhitekti (API arhitekti, Mojca Gregorski iz Modular arhitekti, Rok Benda, Srečko Kreitmayer. Ukvarja se tudi z grafičnim oblikovanjem.